TRädgårdsdesign


Receptet på din trädgårdsförvandling

Trädgårdsdesign är en nödvändig början för att skapa en vacker, funktionell och lättskött trädgård. Du lägger grunden för en fin trädgård där du sedan har möjligheter att njuta och umgås i många år framöver.  En röd tråd och en bra tanke är viktigt.

 

Varför ska du anlita en trädgårdsdesigner?

  • Du behöver hjälp att se hela potentialen i din trädgård och på så sätt få fler funktioner och fler rum.  Hur utnyttjar ni kvadratmetrarna på bästa sätt i en mindre trädgård.
  • Du har idéer som du vill förverkliga – men tiden räcker inte tid.
  • Du vill skapa en trädgård som inte bara är vacker utan även är lättskött.
  • Du vill undvika onödiga och dyra misstag. Att välja är svårt, särskilt när det kostar pengar att göra fel gång på gång.  Jag hjälper er med rätt växt på rätt plats.
  • Du behöver skapa en plan - Det är lätt att det blir övermäktigt och svårt att börja. Låt mig börja med en grundplan och ta en bit i taget.
  • Öka fastighetens värde - En fin trädgård ökar fastighetens värde och där räknar du hem vinsten vid eventuell försäljning på sikt.

 

Känner du att det där med trädgårdsdesign vore något för dig - då kan jag hjälpa dig! Det finns självklart möjligheter att börja i en mindre skala genom att få en genomgång i ett par timmars trädgårdsrådgivning till att få en komplett detaljerad trädgårdsritning med växtförslag, belysningsplaner och skötselplaner. Dessa kan du ta med dig hem och genomföra i din egen takt över år framöver eller sätta i händerna på en anläggare som genomför allt direkt. Klicka på Tjänster så ser du mer om vad jag kan erbjuda dig.

 

Anlita en trädgårdsdesigner - hur går det till?

För att din egen trädgårdsdesign skall passa dig så behöver vi börja med ett möte där jag lyssnar in hur du ser på förvandlingen av din trädgård. Inför vårt första möte får ni en checklista som skall fyllas i. Jag vill också att ni tar fram en skalenlig situationsplan på er tomt. (Ni kan oftast få en sådan av kommunen). Vid vårt första möte (ca.1h) arbetar vi oss genom era önskemål och behov samt tittar på er trädgårds stil och vad som passar till ert läge och till ert hus. Mötet sammanställs sedan i bilder och i skalenligt ritade ritningar och levereras till er både digitalt och i pappersformat. Avstämningar sker löpande. Vi går igenom ritningarna tillsammans på ett andra möte eller över telefon. Större ändringar på ritningarna diskuteras och hanteras som ett tillägg.

 

Visste du att många som anlitar en trädgårdsdesigner också själva får ett större trädgårdsintresse!  Den som till en början kanske inte var så intresserad av att påta i trädgården gärna väljer att fortsätta sätta sin personliga prägel på sin trädgård. När det faktiskt finns en tanke och en bra grund så är det lätt att fortsätta. Hos många personer, som har en väldigt intensiv vardag, är trädgården ett perfekt ställe att hitta ny energi och tänka.