TJÄNSTER


Hos Trift Projekt AB kan du får hjälp med det mesta inom trädgård – allt ifrån tips och idéer till en färdig trädgård. 

En Trädgårdsritning är ett bra underlag oavsett om du sedan vill göra förändringarna själv, eller leja ut det till en anläggare som gör de tyngsta bitarna, gör jag en design som är passande utifrån ditt hus och din egen trädgårds stil och krav på funktioner.

För många är en trädgårdsförvandling en process som går över fler år medan andra vill få det gjort direkt när ändå maskiner finns på plats i samband med ett husbygge. Oavsett så är det bra att ha underlaget på plats.  

För många känns det bäst att jag först kommer ut på en trädgårdsrådgivning och sedan tar fram en offert på de delar som ni önskar.

På den här sidan har jag försökt specificera vad som ingår i de paket som jag erbjuder.  

 

Hembesök

Alla trädgårdsdesignuppdrag inleds med ett hembesök där syftet är att lära känna dig och trädgården och dina praktiska, estetiska och själsliga behov och önskemål.

Pris hembesök: 2 600 kr Inkl. moms

 

Trädgårdsdesigntjänster

Ett trädgårdsdesignprojekt levereras i form av ritningar och dokument. Alla kunders behov ser olika ut. Paketen nedan är exempel på tjänster som våra kunder ofta väljer. Som komplement till paketen finns en lista på tjänster som även går att köpa separat. Vi skräddarsyr gärna!
Samtliga priser mot offert.

 

Grönt är skönt

Grönt är skönt passar dig som vill ta ett steg i taget. Du vill ha hjälp med trädgårdens struktur och hur markytan ska disponeras, men har själv kunskap eller vill vänta med att gå vidare med växt- och materialval.

Detta ingår i Grönt är skönt:

 • Gestaltningsförslag – enkel idéskiss
 • Växter och material – stommen
 • Genomgång av gestaltningsförslag

Pris från 7 000 kr inkl. moms enligt offert

 

Grönare är skönare

Grönare är skönare passar när du vill ha hjälp med strukturen och hur du kan bygga ”rum” i trädgården och med att hitta en röd tråd som ger en estetiskt tilltalande helhet. Du vill få förslag på växter och material men vill komponera rabatterna och bestämma detaljerna själv.

Detta ingår i Grönare är skönare:

 • Gestaltningsförslag – illustrationsplan
 • Växter och material – förteckning
 • Idèkollage
 • Genomgång av gestaltningsförslag

Pris från 12 000 kr inkl. moms enligt offert

 

Grönast är skönast

Grönast är skönast passar dig som vill göra det enkelt för dig. En komplett trädgårdsdesign där alla detaljer är inritade. Dokumenten kan sedan användas som underlag för anläggning-/konstruktions-offert och växtinköp oavsett om du anlita någon eller utföra jobbet själv.

Detta ingår i Grönast är skönast:

 • Gestaltningsförslag – illustrationsplan
 • Växter och material – detaljerad förteckning
 • Idékollage
 • Genomgång av gestaltningsförslag
 • Planteringsplan med växtantal och placering
 • Se här för exempel på de olika ritningar

Pris från 18 000 kr inkl. moms enligt offert

 

Garden Express

Garden Express passar dig som själv gillar att vara involverad i den kreativa processen och inte har någonting emot att det kan vara lite stökigt och väldigt intensivt under dagen, med oss i din trädgård. Det passar även dig som vill få en anpassad trädgårdsdesign på kort tid, då en ganska stor del av processen komprimeras med den här tjänsten. Är du intresserad av våra tjänster men bor längre bort kan det vara ett utmärkt sätt att spara på onödigt resande.

Detta ingår i Garden Express:

 • Två trädgårdsarkitekter hos dig hela dagen
 • Gestaltningsförslag – skissartad illustrationsplan
 • Växter och material – förteckning
 • Idékollage

Innan vi går har vi en genomgång av gestaltningsförslaget.

Priset för Garden Express är 14 900 kr inkl moms och gäller för tomter upp till ca 1200 kvm och utan betydande höjdskillnader. Om din trädgård är större eller mindre eller kuperad, kontakta oss gärna så hittar vi ett upplägg på Garden Express som passar dig.

 

Tillägg

Följande kan beställas som tillägg (om de inte redan ingår i ditt paket):

 

Planteringsplan med tillhörande växtlista

En planteringsplan visar exakt var alla växter ska planteras och, för perenner och lökar, hur många ska planteras i varje område. För hela eller delar av trädgården.

 

Belysningsplan

Att få in belysning i sin trädgård förhöjer trädgårdens uttryck även under mörkrets timmar, vilket ju är ganska många under vinterhalvåret. Belysning förhöjer stämningen och karaktären men ger även trygghet. Vi ger dig tips och idéer och erbjuder ritningar av detta samt vägledning inför inköp av dessa produkter.
Ska du precis anlägga din nya trädgård? Tänk på att planera in belysning redan från början!

 

3D Vy(er)

Ibland kan det vara svårt att se slutresultatet på en ritning sedd ovanifrån. Du kanske har planer på en uteplats i kvällssolen men är osäker på hur skuggorna falla olika tider på dagen? Med hjälp av 3D perspektivet klarna detta ofta.

 

Skötselplan

Vi erbjuder även skötselplaner som beskriver det som behöver göras i er trädgård under årets gång. I skötselplanen får du tips och råd om hur du ska ta hand om din trädgård och dina nya växter på bästa sätt under årets alla månader. En ovärderlig hjälp om du inte är så van vid trädgårdsskötsel och vill att din trädgård ska få bästa möjliga omvårdnad och utveckling.

 

Pris Trädgårdsdesign

Grönt är skönt: från 7 000 kr inkl. moms enligt offert

Grönare är skönare: från 12 000 kr inkl. moms enligt offert

Grönast är skönast: från 18 000 kr inkl. moms enligt offert

Tillägg och skräddarsydda paket: enligt offert.

Priset beror på trädgårdens storlek och komplexitet

Garden Express: 14 900 kr* inkl. moms

*Priset för Garden Express gäller för tomter upp till ca 1200 kvm och utan betydande höjdskillnader. Om din trädgård är större eller mindre eller kuperad, kontakta oss gärna så hittar vi ett upplägg på Garden Express som passar dig.

 

BRF & Företag

Kontakta gärna Trift Projekt för en diskussion om hur jag kan hjälpa er att formge innergården eller utemiljön eller ta fram en långsiktig förändringsplan. Efter ett första kostnadsfritt möte på plats skräddarsyr jag en offert, för att underlätta er beslutsprocess.